..:TQ 4 Being My Followers:..

Tuesday, February 21, 2017

.:Cendol Durian:.


Cendol Durian termantap..
Makan kat cafe go lokal..


Terbaik rase die..
bile nak repeat ni yer..
Sebelum kene pantang, wajib singgah lagi dan lagi..

 buddy juga tukang belanja..
sorry gambar x nmpak mate..

mee rebus die pun sedapppp...

Alamat cafe ni:
Level G Mayland Avenue
Presint 3Putrayaya
(same building with Dorsett Hotel and Hero Supermarket)


.:School Project : Family Frame:.


 Projek sekolah Adam
Tapi mama yg buat..
cane tu??



Friday, January 6, 2017

.:Tiada drama air mata pagi ni:.



Pagi ni abah hantar Adwa ke sekolah..
Alhamdulillah.. Adwa ok jer..
usben kate die macam seronok jer pegi sekolah..
Siap gelak2 & senyum2 lg..

Mesti cikgu pun pelik ngan Adwa..
semalam bukan main drama air mate meraong2..
hari ni happy jer..

Walau bagaimanapun, lega la hati mama ni..
So mulai hari ni tugas abah hantar Adwa gi sekolah..

Hari ni ade riadah..so cikgu bawak anak2 jalan2 keliling tasik..
Seronok la Adwa..
Tengok tu..amek gambar siap pegang cikgu..
Memang anak manja la Adwa ni..


Thursday, January 5, 2017

.:Hari pertama persekolahan Tahun 2017:.


Dah masuk hari ke-3 baru nak cite..

Alhamdulillah..tahun ni Dhia masuk Tahun 2..
dan Alhamdulillah jugak sebab dah dapat pindah sekolah..
Sekolah yang dekat ngan umah..
kalo dulu dari rumah ke sekolah dalam 20 minit tp sekarang 5 minit dah sampai..
Syukur..
dan paling penting sekolah baru Dhia pakai kasut hitam..
fuh..x la mama menyental kasut sekolah Dhia lagi..
 Sekolah baru, jadinye Dhia kene carik kawan baru..
Aku tak risau bab Dhia carik kawan sebab Dhia mmg jenis senang campur orang..
ari pertama dah dapat 2 orang kawan..ok la tu kan..


Tahun ni Adwa dah 5 tahun..
So tahun ni Adwa ke sekolah baru..
Pilihan aku PASTI..
syukur dapat yg dekat ngan rumah dan ofis jugak..
Since baby sampai 4 tahun kat taska ofis aku jer..

Hari pertama hantar, nmpk ok jer..
tapi ade kawan  aku nmpk die nangis mase aku dah balik..

Hari ke 2, die dah start drama..
dari rumah dah cakap tak nak gi PASTI..
tak best kate die..
tapi tetap jugak aku anta..
die just merengek, pastu cikgu terus amek bawak masuk dalam..

Hari ni ari ke 3..
pun macam semalam..dari rumah kate tak nak gi PASTI..
aku tak sanggup bawak die gi ofis..mmg x buat keje aku..
Jadi aku cekalkan ati anta jugak..
memula tak nak kluar kereta, then aku cakap ptg nanti kite gi kedai..ok baru die keluar..
sampai kat PASTI, terus drama air mate..
Siap pakej nangis meraong2..
alahai anak mama manje..
Cikgu siap dokong bawak masuk dalam..
kat luar aku dengar lagi suare die meraong2..
aduhai..tak sanggup rase ati  mama ni nak..
tapi  apekan daye..kentalkan jugak ati ni..


Adam masih di Taska ofis aku..
die ok jer..
Cikgu siap cakap die dah jadi ketua kelas..
alahai..
aku letak terus pandang tv..tak pandang aku pun..
maklumlah dah biase kat taska..

Tapi pg td sebab dah tgk abang nangis die emo skit lah... 
sebab dah lambat (layan karenah abang nangis kat sekolah) aku bawak Adam naik ofis jap..
aku letak je, die nangis..
last2 umpan makanan terus diam..
hehehe..


ni gambar ari pertama..
Adwa tengah excited nak ke PASTI..

Macam2 karenah anak nak kene layan..
Bertabahlah mama..

Mama cakap ngan abah Adwa nangis gi sekolah..
So esok abah kate biar die yang hantar..

So kite tgk esok Adwa ok ke tidak..


Friday, December 30, 2016

.:Last Day Adwa kat Taska MOF (Taska Permata PUSPANITA Perbendaharaan):.


Setelah 4 tahun berada kat taska tu..
dah bertukar owner 2 kali..
rasenye owner sekarang yang terbaik..
Alhamdulillah..

Hari ni Adwa last kat taska ni..
Terima kasih kepada cikgu-cikgu yang tak jemu2 melayan karenah anak2 kami..

Hari ni last day..
6 orang je yang hadir..

 muke dan gaye kengkonon protes x nak amek gambar sebab geng sumer dah cuti..
 
lagipun taska half day ari ni..
Cikgu2 nak cuci dan bersihkan taska sebelum masuk tahun baru..


ni gambar semalam..


ni gambar mase konvo itu hari..
gambar banyak dlm camera..
mama x sempat upload..

cube carik mane adwa..


Tahun depan adwa masuk PASTI..

Wednesday, November 30, 2016

Kakak Dhia x sedia ade adik baru..


Alhamdulillah..
Skrg tengah pregnant 21 weeks..
2 minggu lepas minum air gula & alhamdulillah bebas GDM..
Mase nurse inform aritu rase nak nangis sebab terharu..
mane taknye, mase pregnantkan adwa & adam dulu jenuh berulang ke klinik buat BSP sebab GDM..
huhu..

ok..cerita pasal Dhia plak..
Adwa dah sibuk peluk2 perut panggil baby..baby..
Dhia plak marah Adwa kate 'tu bukan baby la..tu Mama makan banyak'
Hahahaha...

Dhia sambung lg..Mama mane boleh ade baby..kan Adam tu baby..mane boleh ade 2 baby..
Huhuhu..sedih plak bile dengar Dhia kate gitu..


Adam dengan Kakak Dhia
anak..anak..anak mama..

Tuesday, September 27, 2016

.:Mama anak 4:.


Insyaallah..
Bulan 4 Tahun 2017..
Rezeki Allah bagi..
Takut tp redha..
Semoga Allah permudahkan..
Aminn..
(^_^)
 

Wednesday, August 3, 2016

.:34 Tahun:.


Syukur pada Allah kerana memberikan peluang aku hidup ke saat ini sebagai anak, isteri dan ibu..
34 tahun mengharungi pelbagai cabaran, kesukaran, kesenangan dan menikmati nikmat Allah..







Wednesday, June 15, 2016

.:Adwa is 4:.








14/6/2016 adwa turns 4..
Alhamdulillah adwa membesar dengan sihat cume kurus sangat..
Pipi je tembam.. sampai cikgu kat taska pun suke cubit pipi die..

Mama doa supaya adwa jadi anak yg soleh, dengar kate, jangan kuat sentap, boleh tolong mama..
Sayang Adwa..

Thursday, June 9, 2016

.:Cukup umurnya setahun:.


Alhamdulillah..
cukup dah umurnya setahun (12 bulan) 5/6/2016..
Tak buat ape2 pun, cume belikan kek..
tu pun kongsi ngan abang adwa..
besday dieorg same bulan, pastu plak besday adwa kene bulan puase (14/6)..
tu yg celebrate sekali..

Dalam usia setahun ni adam masih meniti dan dah mule menunjukkan keberanian untuk melangkah..
berdiri masih berpaut dan kadang2 die lepaskan tangan..(^_^)
Menangis kalo lapar..
Suke senyum..
Pandai tunjuk2..
dah pandai main ngan abang & kakak..
Gigi 4 batang (tapi belum tumbuh sepenuhnya, baru separuh gigi)..







Mama doakan semoga ADAM menjadi anak yg soleh yg boleh mendoakan mama & abah nanti..
Semoga jadi orang yg berguna yg dapat membantu org2 yg memerlukan, juga berjaya di dunia & akhirat..
Aminn..
Sayang Adam ketat2..

(^_^)

Wednesday, June 1, 2016

.:Bos baru:.


Setelah 4 bulan rilek x dek bos, start awal bulan 5 bos baru sampai (dah masuk bulan 6 baru nak update cite..)

kali ni dapat bos pompuan.. (^_^)
pangkat datin.. susah plak nak nyebutnye..
bos pompuan mmg beza ngan bos laki..

walau apepun alhamdulillah, masih boleh bertoleransi ngan aku yang ade anak kecik..
walau datin tp x sombong..
siap bahasekan diri mak cik ngan anak2 aku..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)